Mere fokus på de unge

Magnus Denlov (I), kandidat for Liberal Alliance til KV17

Færre og færre unge går ned i stemmeboksen når der er valg, hvilket jeg mener er et kæmpemæssigt demokratisk problem, da vi bliver flere og flere unge.

Ifølge en undersøgelse fra KL (læs: Kommunernes Landsforening) synes de unge ikke at det er “Hot” at stemme, og det er især, fordi de ikke føler sig repræsenteret af de politikere, der oftest sidder i de lokale byråd.

Kun 42 % af de 17-24 årige, er helt sikre på, at de kommer til stemmeurnen, når der er kommunalvalg d. 21. november.

En af de helt store udfordringer er, at politikerne ikke møder de unge vælgere ansigt til ansigt, medmindre det er til en valgdebat hver fjerde år. Personligt har jeg selv imødegået denne problemstilling ved, eksempelvis at have stillet mig til rådighed for en førstegangsvælger her i Allerød, som var interesseret i at lære mere om mig og min politik.

Den store distance mellem førstegangsvælgerne og politikerne, er noget vi politikere inklusiv mig selv og kandidater bør arbejde benhårdt på at få gjort noget ved. Det er således vigtigt, at vi kommer til de unge med aktuelle problemstillinger og får deres feedback, så de virkelig kan se og høre, at vi forstår dem og gerne vil tage deres bekymringer alvorligt.

Derfor vil jeg som ung, arbejde for at være de unges stemme i byrådet, fordi de unge fortjener en stemme, og de fortjener at blive hørt på lige fod med alle andre.

Hvis vi som politikere eller kommende byrådsmedlemmer ikke tager denne opgave dybt seriøst, risikerer vi at tabe en hel generation på gulvet, og så bliver det simpelthen umuligt at give de unge blod på tanden i forhold til kommunale problemstillinger, og kommunalpolitik helt generelt.

Derfor kan jeg også anbefale alle førstegangsvælgere, unge såvel som gamle generelt at I kommer d. 15. november kl 19.00 på Kirkehavegaard, hvor der vil være en debat, hvor jeg i hvert fald vil stille mig selv til rådighed omkring alle de spørgsmål der er relevante for jer, visioner og bekymringer, som i brænder inde med op til valget d. 21. november.

Og som Indenrigsministeriet siger; “Tænk dig om, før du IKKE stemmer.”

Leave a Reply